2 veckor – perfekt ålder för nyföddfotografering

En bebisfotografering kan se ut på många olika sätt. En del fotografer fokuserar endast på att få barnet att sova, andra gillar när barnet är vaket. Jag föredrar att växla mellan de två. Mina nyföddfotograferingar är väldigt lugna och vi tar gott om tid på oss. Jag tror det är bra för föräldrarna att veta och känna sig trygga med. Stress och den här typen av fotografering hör helt enkelt inte ihop. Jag gillar även att föräldrarna är med en hel del på bild. Om bebisen är lite kinkig kan man passa på att fotografera den förälder som inte tröstar barn, lite på egen hand. Givetvis är detta något som kunden själv väljer, hur mycket eller lite de vill vara med framför kameran.
Denna lilla kille är 2 veckor gammal och var fantastiskt samarbetsvillig. Vi fick en riktig mysfotografering!

MaritSolblad_bäbisfoto_0001
MaritSolblad_bäbisfoto_0002
MaritSolblad_bäbisfoto_0003
MaritSolblad_bäbisfoto_0004
MaritSolblad_bäbisfoto_0005
MaritSolblad_bäbisfoto_0006
MaritSolblad_bäbisfoto_0007
MaritSolblad_bäbisfoto_0008
MaritSolblad_bäbisfoto_0009
MaritSolblad_bäbisfoto_0010
MaritSolblad_bäbisfoto_0012
MaritSolblad_bäbisfoto_0011
MaritSolblad_bäbisfoto_0014
MaritSolblad_bäbisfoto_0013
MaritSolblad_bäbisfoto_0015
MaritSolblad_bäbisfoto_0017
MaritSolblad_bäbisfoto_0016
MaritSolblad_bäbisfoto_0018

Till toppen|Kontakta mig|Dela på Facebook

Norrskensresan till Tromsö…

…som blev så mycket mer!
Regn, regn, regn och sen lite mer regn på det var vad som mötte oss när vi kom till en av Norges nordligaste städer Tromsö.  Vårt syfte med resan var att fotografera norrsken men efter ett par dagar började vi nästan misströsta. Så en dag lättar molntäcket och vi får oss en spektakulär show. Det är svårt att inte bli lite religös när man står mitt i det. Eufori och adrenalin infann sig i kroppen och att se bilderna som fångades av kameran på displayen var magiskt!
Vilket landskap vi var i! Vart man än vände sig var det vackert och till och med jag som är inbiten porträttfotograf kunde njuta av att fotografera de storslagna vyerna. En ny grej för mig var den långsamma processen med att fota landskap med stativ som hjälpmedel. Jag hade med mitt lilla löjliga videostativ som jag köpte för någon hundring för ca 15 år, blev rejält utskrattad av mitt resesällskap som bestod av tre inbitna naturfotoentusiaster, men trots allt tyckte jag att det gick ganska bra =) Vi passade på att ta en tripp och hälsa på valarna som hade kommit ända från Västindien för att äta sig feta på sill innan det ger sig av tillbaka. Jag är så fantastiskt glad över att ha fått uppleva denna stad och natur och jag är innerligt glad över vår stundande Hurtigrutenresa i sommar!

MaritSolblad_Barnfoto_0015
MaritSolblad_Barnfoto_0016
MaritSolblad_Barnfoto_0017
MaritSolblad_Barnfoto_0018
MaritSolblad_Barnfoto_0019
MaritSolblad_Barnfoto_0020
MaritSolblad_Barnfoto_0021
MaritSolblad_Barnfoto_0022
MaritSolblad_Barnfoto_0023
MaritSolblad_Barnfoto_0024
MaritSolblad_Barnfoto_0025
MaritSolblad_Barnfoto_0026
MaritSolblad_Barnfoto_0027
MaritSolblad_Barnfoto_0028
MaritSolblad_Barnfoto_0029

Tom Norgren - Snyggt..

Nisse Agrén - Grymma bilder Marit

Till toppen|Kontakta mig|Dela på Facebook

Hjälp till och bidra till Musikhjälpen 2014 – få ett presentkort!

Självklart måste jag återigen vara med och göra allt jag kan för att bidra till årets Musikhjälpen. I år tänkte jag att ni skulle få möjlighet att köpa den perfekta julklappen samtidigt som pengarna oavkortat går till Musikhjälpen. Köp ett presentkort på en barn- porträtt- eller familjefotografering (värde 700 kr) för mer än halva priset i rabatt. Skänk 300 kr direkt till min digitala insamlingsbössa och få ditt presentkort skickat till dig själv eller direkt till en vän. Grymt eller hur!!?
Gå till fliken ”Kontakt” här ovan och skicka ett meddelande till mig så ska du få detaljer om hur du gör din betalning #mh14

Självklart går det utmärkt bra att bidra till min digitala insamling även om ni inte vill köpa presentkort. Följ denna länk, skriv in ditt mobilnummer i rutan, välj summa (minst 25 kr) och följ instruktionerna: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/basta-julklappen

Presentkortet gäller hela 2015.  Detta är kostnaden för själva fotograferingen. Pris för bilder tillkommer. Det är dock en finfin start och till ett fantastiskt syfte!

Marti_Solblad_musikhjalpen

Till toppen|Kontakta mig|Dela på Facebook